Verdwalen in een onbekende stad en onverwacht de leukste concept-stores binnen lopen. Dat is wat je wil wanneer je een dagje op pad gaat! Liever wat meer voorbereid op pad, zodat je zeker weten langs de leukste winkels bezoekt om inspiratie op te doen voor je nieuwe interieur? Lees dan even verder en zet ze op je lijstje wanneer je de eerst volgende keer het mooie ’s-Hertogenbosch bezoekt.

MISTER DESIGN

Voor de interieurlovers hier onder ons is Mister Design de place to be. De winkel is gevestigd in de charmante binnenstad van ’s-Hertogenbosch, aan het einde van de Vughterstraat. Design om van te dromen én een feestje om deze winkel überhaupt te bezoeken, omdat het gevestigd is in een monumentaal pand. Vroeger huisde hier namelijk een oude Ford garage. Het karaktervolle pand is een perfecte combinatie om de design items te laten stralen. 

Naast merken als HAY, Vitra en Thonet zit DRT vloeren ook in het pand van Mister Design gevestigd. De gietvloeren van DRT liggen door het hele pand. Tip voor als je op zoek bent naar een gietvloer dus! Door de ramen van Mister Design kun je al een kijkje nemen bij Cor Unum (next shop), maar een hapje doen bij De Garage, restaurant grenst aan Mister Design, met uitzicht op Het Bossche Broek is ook zeker een aanrader.

Vughterstraat 278, 5211 GR ‘s-Hertogenbosch – www.misterdesign.nl

COR UNUM 

Wie houdt van keramiek is bij Cor Unum aan het juiste adres. Cor Unum is een keramisch atelier in ’s-Hertogenbosch waar met veel liefde en deskundigheid prachtige keramieken producten worden ontworpen. Wellicht ken je Maarten Baas met zijn ”vet vaasje voor vet plantje”, Roderick Vos met zijn Doodle Vase in verschillende kleuren of studio RENS bekend van de Colour Traces, Unfoiled Paper and more (fan van studio RENS hier!)

Van ontwerpers en vrijwilligers, ambassadeurs en studenten tot mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. De visie van Cor unum dat iedereen een talent heeft en dus een plaats verdient om de wereld iets mooier te maken.

Naast dat je er prachtige keramieken producten kunt kopen, is een kijkje in de werkplaats niet ver weg door de glazen wand. Met liefde geeft de gastvrouw jouw alle informatie over Cor Unum.

Vughterstraat 270, 5211 GR ‘s-Hertogenbosch – www.cor-unum.com

de gedekte tafel  

Het concept spreekt al voor zich. Bij deze winkel verkopen ze álles wat je nodig hebt om je tafel op de meest leuke manieren te dekken. Zeg maar voor degene die van servies houden, zoals ik, en graag verschillende tafelsettings neer willen zetten is dit een droom en soms ook een nachtmerrie, want je wil ook echt alles, maar dan ook alles kopen.

Dé plek om servies voor jezelf in te slaan, maar ook de perfecte plek om een cadeautje in te slaan. Servies, kandelaars, tafelkleden, kaarsen, you name it!

Voor een styling shoot van een paastafel setting leende ik een paar toffe items van Christel om de tafel mee te dekken. Christel is net zoals ik lid van SOSU den Bosch, een vrouwen netwerk, super leuk om elkaar zo te supporten.

Vughterstraat 52, 5211 GK ‘s-Hertogenbosch – www.degedektetafel.nl 

KOEKWAUS

Voor de leukste accessoires in je interieur moet je bij KOEKWAUS zijn. Hier hebben ze super toffe kandelaars van o.a. Anna Nina, fotolijstjes, de leukste haken & deurknoppen om je kastje te pimpen, wanddecoratie, droogbloemen én daarnaast ook zoveel kleding van verschillende merken.

fun fact: koekwaus is de naam van een Bossche lekkernij, maar koekwaus betekent ook in Bosch dialect rare snuiter of gekkie.

Vughterstraat 19, 5211 EW ‘s-Hertogenbosch – www.koekwausdenbosch.nl

WEST SIDE

Zoals ze het zelf al zeggen: ‘’Westside is meer dan een kledingwinkel.’’ Ooit op 45 m2 in een pandje achter het stadhuis en inmiddels uitgegroeid tot een prachtige concept store van wel 1000 m2 in de mooie Verwersstraat. In deze enorme concept store kun terecht voor  originele dames-en herenkleding, maar ook voor prachtige boeken (love tafelboeken!!), kunst, design, plantjes, geuren en meubels. Het is geen standaard winkel en de producten zijn dan ook super sterk visual neergezet.

Daarnaast is de Verwersstraat sowieso een prachtige straat om doorheen te wandelen, wan als je iets door loopt komt je bij de volgende interieurhotspot uit: Sissy Boy.

Verwersstraat 19-21, 5211 HT ‘s-Hertogenbosch – www.westside.eu

SISSY BOY

Shoppen met een beleving, dat is wat Sissy Boy zo bijzonder maakt! De winkel is gevestigd in het oude pand van Lentjes & Drossaerts, dit was vroeger een bank. Ht pand heeft ansich al zoveel allure. Je vindt er de mooiste interieur accessoires, meubels en kleding.

Wanneer je hier langs gaat vergeet dan niet om een kijkje te nemen in de oude kluis waar de kluisjes nog steeds in originele staat verkeren. Klaar met shoppen? Je kunt hier ook in de lunchroom een kop koffie drinken of lunchen.

Verwersstraat 29-33, 5211 HT ‘s-Hertogenboschwww.sissy-boy.com

BOLIA

Wanneer je liefde hebt voor Scandinavisch Design is Bolia de GO TO. Deze parel verrijkt sinds een paar maanden onze stad en is gelegen in Kerkstraat. Rustige kleuren, duurzame en natuurlijke materialen uit de natuur ademen de collectie van dit merk. Enjoy en laat je meevoeren door de pracht van scandinavisch design.

Kerkstraat 34, 5211 KG ‘s-Hertogenbosch www.bolia.com 

AAF Concept Store

AAF Concept Store is gevestigd in de gezellige Snellestraat, tegenover het hippe DIT. (also een #tipvanfabies om lekker te borrelen of dineren). Bij deze te leuke concept store vindt je de leukste woonaccessoires. AAF heeft super veel grappige, leuke en net wat andere accessoires voor je interieur. Posters van MELLA MELLA, vazen van Seletti of bijvoorbeeld de kartonnen maskers, vogels, insecten en zeedieren van studio ROOF stelen hier de show.

Snellestraat 29a, 5211 EM ‘s-Hertogenbosch –www.aafconceptstore.nl

Vintage Room

Iets verderop in de Snellstraat zit de Vintage Room / V.Room in twee verschillende ruimtes tegenover elkaar. Ga hier naar binnen voor behang van Cole and Son of Designers Guild, verschillende te gekke verlichting en verlichtingsonderdelen of jaren ’30 schakelmateriaal.

Snellestraat 30, 5211 EN ‘s-Hertogenbosch – www.vintageroom.nl

OAK concept store

OAK is nog zo’n leuke concept store die de straatjes van ‘s-Hertogenbosch echt sfeervol maakt. Zelf ben ik dol op al deze unieke stores met leuke merken en eigen creativiteit. Bij OAK heb je hippe, eigentijdse vrouwenkleding, maar ook verschillende woonaccessoires, tassen en sieraden.

Favoriet van fabies hier zijn alle story tiles die ze hier verkopen en je gewoon met een haakje op kunt hangen. Zó cute zijn die! Ga er binnenkort een inslaan!

Snellestraat 45, 5211 EM ‘s-Hertogenboschwww.oakdenbosch.nl