‘’Hoe style je nou gezellige hoekjes fabies?’’ De meest gestelde vraag die ik als interieurstylist krijg, want je hebt eindelijk een mooi dressoir gescoord bij de Karwei, Fonq of wellicht een prachtig vintage exemplaar via Marktplaats en dan komt de volgende stap: het stylen. Bij het stylen van je dressoir kun je op een aantal dingen letten. Onderstaand heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet mét beeldmateriaal van mijn eigen projecten. De tips kun je toepassen op dressoirs, maar gelden ook voor vitrinekasten, plankjes in de keuken of andere plekken waar je kunt stylen.

Tip 1: Keep it personal!

De styled dressoirs op Pinterest zien er altijd uit om door een ringetje te halen, maar wat ik hier vaak mis is de persoonlijkheid. Ik hou er zelf van om persoonlijke accessoires terug te laten komen op je dressoir. Een mooi houten beeldje uit Vietnam, een scandinavisch vogeltje uit Zweden of een zelfgemaakt schilderij zoals in de afbeelding hieronder. Het maakt dat jouw hoekje echt ‘’one of a kind is’’. Kies je mooiste accessoires uit voor het hoekje wat je gaat stylen! Persoonlijk kan natuurlijk ook betekenen dat jij gespaard hebt voor een favoriete design vaas en daar veel waarde aan hecht.

Heb je veel kleine accessoires, dan kun je ook altijd nog een glazen doos/wand kastje kopen waarin je al je accessoires tentoonstelt. 

Dressoir stylen met een 3D artwork
Dressoir stylen

Tip 2: Favo op het dressoir

Wanneer je, je persoonlijke accessoires hebt uitgekozen, maar je mist toch nog spullen om je dressoir die extra touch te geven heb ik een aantal favorieten op het dressoir. fabies is fan van tafelboeken: ze laten een dressoir meteen stralen! Zelf heb ik natuurlijk heel veel tafelboeken betreft interieur, maar dit kunnen natuurlijk ook kookboeken, vakantieboeken of boeken over de natuur zijn met een mooie cover. Net waar jouw interesses liggen! Ik kocht zelf een boekenstandaard waar ik altijd een boek op leg, zo blader je er ook nog eens dagelijks doorheen en leg je hem iedere dag op een andere pagina. Stapel tijdschriften doet het ook altijd goed om hoogte te creëren!

Tweede favoriet op het dressoir zijn kandelaren. Tegenwoordig heb je ze in alle soorten en maten, net zoals de talloze kaarsen die je hebt. Van kleurrijke, minimalistische of kandelaars die zelfs bijna als kunstobject dienen, het is er allemaal! Mijn favorieten zijn de kleurrijke kandelaren van Fést, maar ik shop ook graag voor kandelaren bij de Sostrene Grene of Sissy Boy! 

Dressoir stylen
Hoekjes stylen
Salontafel stylen

Tip 3: De opstelling

Al je accessoires in huis? Stylen maar! Wanneer je gaat stylen is vooral het creëren van balans heel belangrijk. Werk in een groep wanneer je gaat stylen, oneven groepen van 3 of 5 accessoires vind ik zelf altijd het mooiste! Kies in je setting een hoogste punt, bijvoorbeeld een rechthoekig schilderij (lamp, hoge kandelaar kan ook) leg daarvoor een stapel tijdschriften met een ronde vaas erop om diepte te creëren. Persoonlijk ben ik van ‘’less is more’’. Liever 5 accessoires die mooi bij elkaar staan dan 20 kleine die onsamenhangend bij elkaar liggen. Kies je pronkstukken uit!

Voor een interieurontwerp in Hilversum stylede ik het huis helemaal af, bekijk de foto’s hier!

 

Tip 4: Just have fun!

Verander zo af en toe de opstellingen van je settings op je dressoir en experimenteer lekker met je spullen. Heb er plezier in om jouw accessoires mooi uit te laten komen, vaak ben je te bang om te veranderen en dat is nergens voor nodig!

Hulp nodig met stylen?

Zelf aan de slag gegaan met het stylen of inrichten van je huis, maar kom je er toch niet helemaal uit? Ik help je graag verder om een sfeervol interieur voor jou te creëren. Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken en een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Telefoon:

06 81 97 05 56

Email

info@fabies.nl

interieurstylist den bosch