DUTCH DESIGN

WEEK 2023

Het is weer tijd voor een van de leukste Design Weeks van het jaar en dat wel in het mooie Eindhoven. Voor wie ’t niet kent, de Dutch Design Week is een grootschalig en internationaal jaarlijks negendaags evenement in Eindhoven waarbij design in allerlei facetten centraal staat. Vandaag nam ik een kijkje op dit grootste design evenement van Noord-Europa. In deze blog zet ik alvast de eerst hotspots op een rijtje die wij vanochtend bezocht hebben, het is namelijk zó groot dat je ook wel selectief moet zijn in welke expo’s te bezoeken. 

 

DDW plattegrond
Sectie C
Koelhuis Eindhoven
Sectie C
Studio Harm & Elke
DDW

How to visit the DDW

ALGEMEEN

De DDW is verspreid over verschillende delen van Eindhoven, alles ligt ver uit elkaar dus mijn eerste tip is: huur een fiets! (helemaal Dutch, so fits the vibe) Op deze manier kun je makkelijk van locatie naar locatie zonder heel de dag aan de wandel te zijn en tijd te verliezen terwijl je expo’s had kunnen bekijken. Je kunt natuurlijk een OV-fiets huren, maar op Eindhoven Centraal staat de fietsverhuur ook aangegeven, richting Design Perron en dat was dan ook een van onze stops; hier zijn exposities te zien van verschillende design opleidingen en er is een leuk pop-up café wat er super gezellig uit zag, lots of home made goods! Als Bourgondiër natuurlijk ook belangrijk kom even mee te delen hé, je snapt me!

DDW

studio eeeeeeeeeeeeerik stegheman: voor als je met een lach wil binnenkomen én vertrekken – locatie Sectie C – Daalakkersweg 6

Sectie C

KOELHUIS EINDHOVEN

Na Sectie – C fietsten we binnen een kleine 10 minuten naar het koelhuis van Eindhoven, oude Campina fabriek, en buiten de ervaring van met kaplaarzen de kelder van deze fabriek in het water lopen vond ik het hier niet zo noemenswaardig om op je lijstje te zetten. De bubbels aan de buitenkant vond ik nog het leukste, maarrr misschien gaat mijn design brein niet zover dus ik zou zeggen; go see it for yourself people! 😉

Messmerizing

Be mesmerrized by the artworks at Eindhoven Centraal 

DDW 2023

(DESIGN) TIPS VAN FABIES

In het kort alvast de stops die wij hebben gehad en die je wil bezoeken: Sectie-C, Design Perron en MESSMERIZING sprongen er voor ons uit. Onderweg kom je dan nog langs Kiki en Joost en NRE waar je ook even rond kunt koekeloeren. Op de planning staan nog, mits ik tijd heb, de Kazerne, Graduation Show, sfeer proeven op Strijp-S en wellicht nog een bezoekje aan Piet Hein Eek, maar aangezien het altijd leuk is om daar rond te lopen kan dat ook altijd nog een andere keer. Have fun guys! 

mayaelineleroy

looooove deze vazen van studio MAYA ELINE LEROY – sectie C

LOCATIE’S DDW

SECTIE – C aan de Daalakkersweg was een van onze eerste stops. Samen met een vriendin die ook interieurstylist is vonden we dit een hele toffe locatie, omdat er veel te zien was wat wij in ons vakgebied ook echt kunnen gebruiken. Fijne texturen combinaties, out of the box thinking (maar wel toepasbaar), toffe vazen, kleuren en vormgeving! Make sure you stop by Erik Stegheman for some cheering up!

Campinafabriek
Kiki en Joost

Vanuit de campina fabriek fiets je zo door naar Kiki en Joost, dit is ook weer op weg naar NRE, centraal station en vanuit daar kun je weer eindeloos veel kanten op zoals naar de Kazerne, Design Academy, Graduation Show en meer! 

Design Perron
Milaan Design Week 2023
Marieke Jansen

Contact

Let’s get in touch!

Wil jij jouw huis sfeervoller en kleurrijke inrichten? Of heb je als bedrijf behoefte aan een weerspiegeling van de identiteit in je interieur? Wil je een interieuradvies aan huis of juist een volledig interieurontwerp waarbij ik je als interieurstylist volledig adviseer van A-Z? 

Vul het contactformulier in om een vrijblijvende afspraak te maken. Uiteraard kun je me ook bellen of mailen. Wellicht ontmoeten wij elkaar dan binnenkort om samen te gaan werken aan jouw interieur.

Liefs, fabies

fabies als interieurstylist bij buro90
Kleuren en materialen illustratie huisstijl fabies
Email

info@fabies.nl

Address

op uw locatie en interieurpresentaties bij buro90