Flexa kleur van 2022

Als interieurstylist zorg ik er altijd voor dat ik op de hoogte ben van de laatste stylingtrends. Trends variëren van merken die vernieuwende, duurzame producten uitbrengen op de markt tot het lanceren van een kleur van het jaar.

In deze blog zet ik Bright Skies in de spotlight, dit is de kleur van het jaar 2022 van Flexa. Er worden meerdere kleuren van het jaar gelanceerd, door verschillende merken. Ik volg ze allemaal, maar laat mijn ogen altijd specifiek vallen op de Flexa kleur van het jaar, omdat ik ook (bijna) altijd met Flexa kleuren werk in mijn interieurontwerpen. 

Deze keer mocht ik niet voor een van mijn klanten aan de slag, maar mocht ik zelf verf uitkiezen bij Flexa om een make-over te doen. Right on time, want het interieur van mijn saaie kantoor kon wel een likje verf gebruiken! 

Moodboard van kleurstalen en behangstalen
Kleurstalen van het studio pallet van Flexa

Kantoor ontwerpen, waar begin je?

Allereerst start ik altijd met opdoen van inspiratie op Pinterest, instagram, in interieurbladen en trendboeken. Voor deze make-over mocht ik kleuren kiezen uit het Studio Pallet, hierdoor werd ik al in een bepaalde richting van een kleurenpallet gestuurd.

In de bouwmarkt kocht ik al mijn kleurtesters, zodat ik de kleuren op een A4’tje en de muur kon schilderen. Het studio pallet wilde ik ook graag combineren met een tof behang. Ik hou namelijk wel van knallen met kleur en ben dol op alle behang patronen die er zijn tegenwoordig. Behangstalen bestel ik vaak online, maar ik ga ook vaak naar Ernes, een speciaalwinkel in Den Bosch, waar ze heel veel behangboeken hebben en je er fijn doorheen kunt bladeren. 

Nadat ik de een mooie combinatie had gevonden met de kleurstalen en het behang was het tijd om aan de slag te gaan met verven, behangen en klussen. 

Hoe schilder je de randen strak?

Wanneer ik ga schilderen plak ik altijd alles af, want ik ben een kledderkees! Schilders hebben een vaste hand en schilderen zonder moeite de randen van een muur strak. Zelf heb ik hier een ideale tip voor, zodat jij de randen strak verft.

  1. Plak de randen en hoeken af met schilderstape. 
  2. Schilder met de onderliggende kleur (vaak is dit een witte kleur) over de schilderstape heen, aan de kant waar je de muur of het plafond gaat schilderen. Als je geen witte verf meer hebt staan kun je ook een of meerdere witte kleurtester kopen en deze gebruiken. De verf hecht zich onder de tape, waardoor de kleur dus niet onder de tape heen kan. Snappie?
  3. Schilder,  zodra de witte verf is opgedroogd,  met de gewenste kleur eroverheen. 
  4. Laat de verf licht opdrogen en trek dan de tape eraf. 
  5. Thank me later! 😉 

”Een goede voorbereiding is het halve werk”. Dus nadat ik de randjes netjes had afgeplakt en eroverheen had geschilderd met witte verf was het tijd voor het echte werk: schilderen van de muren en het plafond.

Strakke randen schilderen
Strak je randen schilderen
Studio kleuren van Flexa
Schilderen met de studio kleuren van Flexa

Studio kleuren – Flexa

Bright Skies

Uit het Studio Pallet koos ik de kleuren Fine Cream, Lady Lavender en natuurlijk Bright Skies. In mijn interieurontwerp voor het kantoor heb ik Bright Skies uitgekozen voor op het maatwerk bureau. Deze kleur heeft namelijk een inspirerend, kalmerend en positief effect op je. Precies wat je nodig hebt wanneer je aan het werk bent! Voor het bureau gebruikte ik Flexa Mooi Makkelijk Meubels. Deze verf is ideaal, want de grondverf zit er al in verwerkt. Voor een mooi resultaat bracht ik 3 verflagen aan.

Fine Cream

Ik schilderde Fine Cream op de muren die grenzen aan de wand met het behang. De kleur koos ik namelijk ook uit, omdat deze super mooi past bij het  TWIST behang van Eijffinger.

Lady Lavender

Wie net zoals ik de trends op het gebied van interieur en styling op de voet volgt zal inmiddels ook wel doorhebben dat het helemaal trending is om je plafond mee te schilderen. En geef deze trend eens ongelijk! Veel leuker om je plafond mee te nemen in het kleurenplan dan deze altijd wit te laten. Zo koos ik voor Lady Lavender op het plafond. De lavendelachtige kleur sluit prachtig aan bij de Fine Cream kleur en het behang en het is leuk om te zien hoe het effect van deze kleur verschilt per dag.

Make over met de studio kleuren van Flexa
Studio kleuren van Flexa
Flexa Make over met de studio kleuren
Kantoor inrichting met Flexa

Zin gekregen om aan de slag te gaan met jouw kantoor of een andere ruimte, maar kun je wel een interieuradvies van een professional gebruiken? 

Stuur dan een mailtje, bel me, of vul het contactformulier in.

8 + 14 =

Telefoon:

06 81 97 05 56

Email

info@fabies.nl