Kerstdecoratie in huis

Is jouw huis al helemaal in kerstsferen? Nee, nog niet? Geen zorgen, in deze blog geef ik je 5 tips hoe je in een handomdraai kerstsfeer aan kunt brengen in je huis. Het hoeft namelijk lang niet altijd zo uitbundig te zijn om gezelligheid in deze donkere dagen te creëren. Juist met kleine toevoegingen van accessoires kun je heel stylish de kerst in huis halen. Wat mij betreft is ‘’less is more’’ de key voor kerstversiering, maar daar heeft iedereen natuurlijk zijn/haar eigen visie op.

Styling hoekje op een dressoir met mooie tafelboeken en boekenstandaard
The complete book of colourful interiors in een gezellige setting voor mijn favorieten interieurboeken blog.

Kersttakken

Favoriet bij mij is altijd het kopen van een grote tak met besjes op de markt, bij de bloemist of Intratuin. Zelf kocht ik deze tak voor de vaas op het nachtkastje in de slaapkamer. Hang er een leuke kerstbal in en je hebt een super knus hoekje in je slaapkamer! Heb je geen kerstboom in huis? Dan kun je zo’n tak met besjes natuurlijk ook nog uitbreiden door er bijvoorbeeld eucalyptus, een amaryllis en wat kersttakken aan toe te voegen en in de woonkamer te zetten in een mooie vaas. Op die manier creëer je een kerststuk an sich! 

Dé kerstboom herself

Tja, makkelijker dan een kerstboom versieren om een gezellige sfeer te creëren in huis tijdens deze dagen is er natuurlijk niet. Voor mij is het halen van de kerstboom echt altijd een geniet momentje. Samen met m’n vader naar de velden in Rosmalen om de mooiste kerstboom uit te zoeken. Vervolgens een oliebol halen bij de Intratuin en dan s’avonds met een muziekje op al die kerstlampjes uit elkaar halen en iedere keer weer blij worden van het uitpakken van de kerstballen. I’m a sucker for it. Zelf heb ik altijd een aantal ronde ‘’basisballen’’, plain and simple en die vul ik dan weer aan met wat meer bijzondere ballen. Ieder jaar koop ik weer een nieuwe, wat specialere kerstbal om aan de collectie toe te voegen. Héérlijk!

Interieurontwerp nisje bij de eetkamer waar een botanisch behang gecombineerd is met naturel tinten.

Kerstkaarten schrijven

Wat ik ook altijd héél knus vindt om te doen is het schrijven van kerstkaarten aan mijn zakelijke klanten en familie/vrienden. Om het dan helemaal gezellig te maken doe ik dit in een koffie caféetje onder het genot van een lekkere flat white en een gebakje. Zo kom je zeker wel in de kerstsferen.

kerstkaarten schrijven

illustration design: atelier aha

Kerstballen in een schaal

Je hebt altijd wel weer wat kerstballen over, of het geeft je reden om er nog net wat bij te kopen, maar ik ben altijd fan van kerstballen op een schaal. Je kunt deze namelijk in iedere ruimte neerzetten én ze hoeven daarom ook niet perse te matchen met de kerstballen die in je kerstboom hangen. Zo heb ik in mijn kantoor een schaal staan met deze groene kerstballen (wel dezelfde kleur als in mijn boom), maar dat is nou eenmaal omdat ik gewoon fan ben van groen. 

Kersttafel stylen

Als ik ergens blij van wordt is het wel mooi servies en met de kerst mag het allemaal wat sjieker, uitbundiger en nemen we er echt de tijd voor. Zelf mix en match ik altijd al mijn servies door elkaar en presenteer het op een mooi tafelkleed. Fijne wijnglazen en wat kerstdecoratie op tafel en je bent klaar! Tips voor kerstdecoratie zijn bijvoorbeeld door guirlandes op tafel neer te leggen met kerstballen erin, een mooie kaarsenstandaard met kaarsen, maar ook vind ik het altijd leuk om zelf mijn menukaartjes te maken. How to? Haal wat leuke behang papiertjes bij de bouwmarkt en plak daar je menu op, heb je een leuke rand en op een simpele manier een menukaart voor al je gasten.

menukaarten kerst
kerstkaarten schrijven

Contact

Let’s get in touch!

Wil jij jouw huis sfeervoller en kleurrijke inrichten? Of heb je als bedrijf behoefte aan een weerspiegeling van de identiteit in je interieur? Wil je een interieuradvies aan huis of juist een volledig interieurontwerp waarbij ik je als interieurstylist volledig adviseer van A-Z? 

Vul het contactformulier in om een vrijblijvende afspraak te maken. Uiteraard kun je me ook bellen of mailen. Wellicht ontmoeten wij elkaar dan binnenkort om samen te gaan werken aan jouw interieur.

Liefs, fabies

fabies als interieurstylist bij buro90
Kleuren en materialen illustratie huisstijl fabies

Email

Address

op uw locatie en interieurpresentaties bij buro90