Wie mij kent weet dat interieur en koffie bij fabies onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Al heel mijn leven ben ik met interieur bezig en op mijn 16e begon mijn passie voor koffie te groeien toen ik als barista ging werken. Koffie & interieurklets, zoals de kwaliteit van de koffie of mijn enthousiasme over hoe een cafe of restaurant ingericht is zijn twee van mijn favoriete onderwerpen om het over te hebben. Daarom heb ik de 6 koffiezaakjes waar ze én goede koffie én een knap interieur hebben voor je opgeschreven!

Anne & Max

All time favorite is natuurlijk de plek waar ik zelf ook twee dagen als Barista te vinden ben: Anne & Max. Inmiddels wordt deze plek al wel door iedereen gevonden. For the new kid in town. Je gaat hier naartoe voor een bakkie vroeg in de ochtend (flat white voor fabies pls), een planet proof lunch in de zonnige serre, klapt je laptop open boven in de werkkamer en ook voor ’n TO GO’tje is het dé GO TO.

Oh, en je weet toch wel hoe ik altijd maar door zeur over hoe tof het is als je, je plafonds mee verft? In restaurants zie je dit super vaak terugkomen, zo ook bij Anne & Max. Hier zijn de muren voorzien van een frisse groen tint (correct me if I’m wrong: Yeabridge Green No. 287) en het plafond is er zwart gekleurd. What do you think? I love it!

What to order: flat white met bananenbrood

Interior design & styling credits to studiojaaf en kimdegrootconcepts.

Oude Dieze 25, ‘s-Hertogenbosch – Anne & Max 

Café Fortin  

Bij café Fortin zijn de twee eigenaren echte koffieliefhebbers en weten echt álles over koffie. Tip om hier een filterkoffie of chemex te bestellen om te delen. Je krijgt altijd de keus tussen twee soorten koffiebonen met verschil in body, acidity, aroma and flavor. Het geeft echt die extra beleving aan een kop koffie drinken! 

Daarnaast hebben ze hier ook de aller-aller-lekkerste taartjes van Holtkamp. Definitely try de Citroen Meringue taart met een filterkoffie óf een lekkere chai latte en zak onderuit in de stoelen die voorin de zaak staan. 

What to order: chai latte mét het citroen meringue taartje

Ridderstraat 6, ‘s-Hertogenbosch – Café Fortin 

La Jeu Coffee

Voor deze redelijk nieuwe hotspot in town moet je iets verder omlopen, but it’s worth it! In dit pand zat vroeger koffiebranderij ‘’De Drie Mollen’’ en je ziet de authentieke elementen (koffiemalers, vintage machines) nog terugkomen in het huidige interieur, waardoor je je waant in de vroegere dagen.

Wanneer ik ergens ga eten of koffie drinken kijk ik ook altijd naar het servies, lichte servies tik. Bij La Jeu is hebben ze echt one of a kind kopjes; deze zijn namelijk zelf gemaakt door Larissa zelf. Hoe tof, naast het kopen van verschillende koffiebonen kun je dus ook dit eigen porselein kopen.

What to order: haver cappu met een homemade baksel

Hinthamerstraat 190, ‘s-HertogenboschLa Jeu Coffee 

Caffè 1750

Bij caffè 1750, voorheen het Douwe Egberts Café zit fabies verweven in het interieur. Een aantal jaar geleden maakte ik namelijk een nieuw interieurontwerp voor dit café. Aan de hand van een nieuw kleur-en materialen plan, mix van oude en nieuwe meubels en een nieuw indelingsplan werd er nieuw leven in deze toko geblazen.

Buiten het gezellige interieur ga je er natuurlijk ook naartoe voor de lekkere koffies en tosti tuna, maar mijn all time favorite én guilty pleasure hier is de iced cappuccino mét caramel en slagroom om het af te toppen.

What to order: iced cappuccino met caramel en slagroom!

Visstraat 33, ‘s-Hertogenbosch – Caffè 1750

DRAB

Loop ik naar buiten vanuit mijn huis en sla ik linksaf dan sta ik binnen een minuut op de stoep bij drab. Drab doet me altijd denken aan de vibe in Australische koffie tentjes. Er hangt hier een ontspannen, laid back vibe met verdomd goede koffie én veel homemade lekkers.

Het interieur past hier ook helemaal bij de vibe die ze uit willen stralen.  Kijk maar weer eens omhoog hoe ook hier een donkerrood plafond de show steelt!

What to order: filter koffie for the boyfriend and a flat white met coffee cake for me!

Kruisstraat 12, ‘s-Hertogenbosch – Drab Coffee

Crème

In één van de gezelligste straten van Den Bosch, de Snellestraat, zit Crème. Bij dit café kun je terecht voor ontbijt, lunch én diner. Persoonlijk begin ik hier graag een slow saturday morning met een heerlijk ontbijtje.

What to order: one of many fresh smoothies met de pancakes, smoothiebowl of scrambled eggs. Try ‘em all!

Snellestraat 47, ‘s-Hertogenbosch – Crème